2. kolo

22.01.2016 15:49

Útěk z Karmalechu (kapitola 9 – 13.)

27.2-18.3. 

 

Úryvek z knížky:

Všechno se seběhlo tak rychle.

Kayla ani nestihla přemýšlet nad tím, co všechno je asi čeká, kam vlastně půjdou a kdy se vrátí. David spolu s ní a s dětmi zůstal po celou dobu, kdy se chystali na cestu. Teď už chápala, proč byly děti v knihovně místo toho, aby běhaly někde venku, i to, proč tam s nimi byl jeden z nejlepších Orlů. Jeden z těch, kteří za Karmalech v létě bojovali a kterému tudíž Liam důvěřoval.

Děti nevěděly přesně, co se děje. Liam je nechtěl děsit, a proto jim neřekl, v jakém jsou nebezpečí. Kayla s tím nesouhlasila, alespoň Seb s Brennou by měli vědět, že je muži z Rosslare chtějí unést. Časem se to stejně dozvědí. Ona ale nebyla tím, kdo by o tom mohl rozhodovat.

A tak děti věděly jen to, že v noci vyrazí někam ven, že podniknou malou výpravu. Samozřejmě jim taková informace nestačila. Chtěly vědět kam jdou, jak to bude daleko, kdy se vrátí a jestli stihnou zítřejší závod. Liam však žádné dotazy nepřipouštěl. A Kayla sama ani na většinu z nich neznala odpověď. Jediné, co věděla, byla odpověď na poslední otázku. Zítřejší jízdu na koních, a dokonce ani lukostřelbu, která bude den potom, určitě nestihnou. To ji zamrzelo, stejně jako to určitě bude mrzet Seba s Brennou, až to zjistí. Určitě doufali, že letos předvedou alespoň tak dobré výkony, jako na minulém kappu. Alespoň, že Nessie je letos stále ještě moc malá na soutěžení, uvědomila si s vděčností Kayla. Kdyby takhle přišla o svou první možnost střílet na kappu, když se na to už roky, kdo ví, jestli by ji dokázali přinutit, aby z Karmalechu odešla.

Ozvalo se zaťukání na dveře, třikrát krátce, pauza a pak dvakrát. To bylo domluvené znamení. Je čas odejít.