3.kapitola

18.01.2016 13:04

„Nessie nebyla ráno v pokoji. Nevíte, kam šla?“ zeptal se Tin svých rodičů u snídaně. Liam s Ornou se na sebe podívali. V jejich pohledu se odrážela zloba, nevědomost i nepatrná stopa podezření. Od včerejší hádky ji neviděli, předpokládali, že ještě trucuje ve svém pokoji, když se neukázala včas u snídaně, a protože den nechtěli začínat další hádkou, do pokoje za ní nešli.

Když se Tinovi nedostalo odpovědi, pokračoval sám: „Včera už spala, když jsem tam přišel, ale ráno byla pryč.“

„Třeba si přivstala, aby zase zmizela na cvičiště.“

„V téhle zimě? Že si nedá pokoj,“ otřásl se Tin. V tomto svou sestru opravdu nechápal. Nedovedl si představit, co ji tam stále táhne. Sám byl rád, že to zatím nemusí podstupovat.

„Jdu se tam podívat,“ zvedla se od stolu Orna dřív, než to mohl udělat Liam. Bude lepší, když ji tam najde ona a v klidu s ní promluví. Liam by to určitě řešil tvrdším způsobem. Možná by právě to Nessie potřebovala, ale jak ji Orna znala, věděla, co by následovalo. Nessie by se jim vzdálila ještě víc. Utíkala by pak při každé příležitosti, dávala by jim okatě najevo, jak pro ni nic neznamenají – a to by ke sváteční náladě opravdu nijak nepřispělo.

Když Orna procházela na chodbě pod polazem, jedním z prvních, které už letos pověsili, byla odhodlaná jednat s Nessie co nejmírněji a nejlaskavěji, i když se na ni zlobila a důsledek za svá rozhodnutí Nessie musela pocítit. Ráda by s ní ale domluvila příměří, alespoň po čas nadcházejících svátků. Nechtěla mít kolem sebe nabručené členy rodiny, kteří spolu ani nevydrží v jedné místnosti. Rozhodně ne během svátku ohňů.

Na nádvoří potkala Davida. V náručí nesl malou Beitris. Orna byla překvapená. Spíš by čekala, že bude s oddílem Jezevců a ne se svou malou dcerkou, zvlášť v tuto chvíli.

„Faunella si potřebovala něco zařídit a Jezevci jsou na výběhu u jezera. Tak jsem se nabídl, že se o Beitris postarám. Moc příležitostí k tomu nemívám,“ vysvětloval David.

Orna se usmála při pohledu na spící holčičku.

„Davide, neviděl jsi Nessie?“

„Jo, včera odpoledne byla dole a cvičila s lukem.“

„Ne, já myslela dneska. Neběžela s Jezevci?“

„Ne, to ne, s nimi určitě nebyla. Možná čekala schovaná někde pod hradem, aby se přidala. Ale tady ráno nebyla.“

„Dobře, tak díky.“

Další kroky vedly Ornu za Svišti, oddílem, kde cvičil i Seb. Ale ani tady Nessie nenašla. Mírně znervózněla, když na místech, kam šla takřka s jistotou, Nessie nenašla.

Kde může být? Lámala si hlavu. Nechtěla si ale zbytečně dělat starosti. Do večera bude určitě doma.

A pak si s ní promluví.